جذب آنتی بیوتیک مترونیدازول از منابع آبی با کمک چوب درخت چنار
جذب آنتی بیوتیک مترونیدازول از منابع آبی با کمک چوب درخت چنار
محققان با استفاده از ماده بیوجاذب موجود در چوب درخت چنار یک ماده طبیعی برای جذب آنتی بیوتیک مترونیدازول از منابع آبی تولید کرده اند. این ماده کاملا طبیعی است و می تواند این آنتی بیوتیک را بطور کامل جذب کند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، وجود داروهای مختلف در محیط زیست علاوه بر آلوده کردن محیط زیست از طریق چرخه غذایی اثرات مخربی بر سلامت انسان ها خواهد داشت. یکی از داروهایی که استفاده آن بسیار رواج دارد، انتی بیوتیک مترونیدازول است که برای عفونت های باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به هیچ عنوان تجزیه پذیر نبوده و اثرات سرطان زایی نیز دارد. اکنون محققان توانسته اند با استفاده از چوب درخت چنار ماده ای را تولید کرده اند که بیوجاذب این دارو خواهد بود.
عبدالایمان عموئی، محقق ارشد از پژوهشکده سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی بابل در این مورد می گوید: این تحقیق می تواند یک روش کاربردی برای حذف ترکیبات آلاینده آلی و معدنی در آب باشد. برای تولید این ماده از چوب درخت چنار استفاده شده است. تکه های چوب پس از خرد شدن و شستشو با آب مقطر در دمای 400 درجه سانتیگراد کربنیزه شده و سپس با دمای 800 درجه سانتیگراد با گاز دی اکسیدکربن فعال سازی شد. در این تحقیق مشخص شد که افزایش دوز جاذب باعث بهبود کارکرد می شود اما طرفیت جاذب کاهش پیدا میکند.
در نهایت محصول بدست آمده یک جاذب ارزان قیمت است که قادر است آنتی بیوتیک مترونیدازول را در پسماندهای بیمارستانی و همچنین سایر منابع آبی جذب و حذف کند.